Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow35g192kcal0.3g0.3g21g0g
Kananmuna kuoreton 19g27kcal2.4g0.1g2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 34g117kcal3.5g23.8g0.4g1.2g
Leivinjauhe 1.7g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 70g25kcal0.1g5g0.1g1.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.4g5.6kcal0g1.4g0g0g
Omenasose makeuttamaton 16g12kcal0g2.7g0g0.2g
Margariini, 60%, Rainbow18g96kcal0.2g0.2g10.5g0g
Sokeri 30g121kcal0g29.7g0g0g
Ruishiutale 31g93kcal2.8g16.3g0.8g4.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana511g1382kcal18.8g160.4g69.6g14.4g
Valittu annoskoko256g691kcal9.4g80.2g34.8g7.2g
Annoskoko puolitettuna128g346kcal4.7g40.1g17.4g3.6g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.4g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324