Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 83g20kcal1.5g1.8g0.3g1.9g
Purjosipuli 18g4.1kcal0.3g0.4g0g0.4g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g1g8.6kcal0g0g1g0g
Vesi, vesijohtovesi 130g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 2.3g7kcal0.2g0.3g0.5g0g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g21g35kcal1.6g1.1g2.7g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana511g150kcal7.2g7.2g9g5.8g
Valittu annoskoko256g75kcal3.6g3.6g4.5g2.9g
Annoskoko puolitettuna128g38kcal1.8g1.8g2.3g1.5g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301939