Suklaatorttu

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20-30 cm) 20 grammalla kasvirasvaa.

Sekoita jauhot (2,3 dl), kaakaojauhe (2 tl), tomusokeri (2 tl) ja suola.

Lisää kasvirasva.

Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja lisää.

Kauli taikina ympyrän muotoiseksi, hieman vuokaa suuremmaksi.

Vuoraa vuoka taikinalla ja siisti reunat.

Peitä leivinpaperilla (kannattaa laittaa päälle painoksi esim.

kuivattuja herneitä) ja jätä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Paista 190 asteessa 15 minuuttia leivinpaperin kanssa.

Poista paperi ja paista vielä 5 minuuttia.

Kiehauta (maidoton) vispikerma, kaada joukkoon kasvirasva, suklaapalat ja rommi.

Sekoita, kunnes suklaa sulanut.

Kaada taikinapohjalle.

Jätä jääkaappiin 3 tunniksi.

Raasta päälle tummaa suklaata.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 64 grammaa

January
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 6.7g15kcal0g0.2g1.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 50g172kcal5.1g35g0.6g1.8g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 2g7.4kcal0.4g0.2g0.4g0.6g
Tomusokeri 1dl=60g2g8kcal0g2g0g0g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 17g36kcal0g0.4g4.2g0g
Maissitärkkelys 2.3g8.3kcal0g2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 20g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Maidoton & sokeriton suklaalevy 60% (Plamil), annos 100g67g404kcal6.4g27.6g29.8g5.7g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 10g22kcal0g0.2g2.5g0g
Gogreen Vispi (Raisio), annos 200g67g153kcal0.3g8g13.3g0.3g
Rommi , annos 40g1.7g3.8kcal0g0g0g0g
Hurmaava Tumma suklaa (Panda), annos 130g11g59kcal0.5g5.7g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana512g1775kcal25.4g162.6g112g16.8g
Valittu annoskoko256g888kcal12.7g81.3g56g8.4g
Annoskoko puolitettuna128g444kcal6.4g40.7g28g4.2g
Arvot/100g100g347kcal5g31.7g21.9g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83560