Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio88g57kcal8.8g3.7g0.3g0g
Voi 35g255kcal0.4g0.1g28.5g0g
Sokeri 30g121kcal0g29.8g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl35g119kcal0.7g1.1g12.3g0g
Mantelirouhe, 1 rkl21g122kcal4.4g1.1g10.6g2.4g
Kananmuna kuoreton 19g28kcal2.4g0.1g2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.4g5.6kcal0g1.4g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g26g32kcal0.1g7.9g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana512g1478kcal33.6g90.4g107.6g5g
Valittu annoskoko256g739kcal16.8g45.2g53.8g2.5g
Annoskoko puolitettuna128g370kcal8.4g22.6g26.9g1.3g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.7g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965