Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g25g5kcal0.4g0.7g0.1g0g
Tomaatti 62g14kcal0.3g2.2g0.2g0.9g
Kurkku 33g3.6kcal0.2g0.5g0g0.2g
Sipuli 9g2.8kcal0.1g0.4g0g0.2g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 17g26kcal0.2g0.2g2.7g0.6g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g64g173kcal11.5g1.3g13.5g0g
Oregano, kuivattu 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Paprika keltainen 28g8.5kcal0.3g1.4g0.1g0.6g
Oliiviöljy 11g99kcal0g0g11.2g0g
Viinietikka 4.2g0.9kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana512g673kcal26.2g14g55.6g5.4g
Valittu annoskoko256g337kcal13.1g7g27.8g2.7g
Annoskoko puolitettuna128g168kcal6.6g3.5g13.9g1.4g
Arvot/100g100g131kcal5.1g2.7g10.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512