Hillolla täytetyt pikkuleivät, Maidoton

375 g vehnäjauhoja
280 g sokeria
250 g leivontamargariinia
1 dl kaurakermaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria

PÄÄLLE:
2 rkl sokeria

TÄYTTEEKSI:
4 rkl Vadelmahilloa ( tai muuta hedelmäsosetta oman mieltymyksen mukaan)

Margariini (kasvipohjainen) ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään vaniljasokeri, kaurakerma, muna ja jauhot.

Taikina kaulitaan ohueksi levyksi (n. 4-5 mm) ja siitä otetaan pieniä pyöreitä kakkuja (muotin halkaisija n. 4 cm), jotka paistetaan leivinpaperilla päällystetyllä pellillä vaalean ruskeiksi.

Kakkujen ollessa vielä lämpimiä, sivellään niiden pohjaan hilloa ja asetetaan kaksi vastakkain ( vain toisen pohjaan sivellään ohuelti hilloa) ja kieritetään heti sokerissa.

Herkku on valmis, eikä säily kuin kätkemällä pienten ja vähän isompienkin "sokerirottien" ulottumattomiin, että olisi jotakin makeata tarjottavaa yllätysvieraille.

Reseptistä tulee n. 60 annosta ja yksi annos painaa n. 16 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho sunnuntai46g162kcal5.5g32.8g1g1.6g
Sokeri 74g300kcal0g73.9g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen66g476kcal0g0g52.8g0g
Kaurakermavalmiste, purkki (Oatley), annos 250g26g24kcal0.3g1.6g1.8g0.2g
Kananmuna 50g(kpl)26g33kcal2.9g0.1g2.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.1g4.2kcal0g1g0g0g
Vadelmahillo (Saarioinen)16g29kcal0.1g6.5g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana512g2055kcal17.6g231.8g116g4.2g
Valittu annoskoko256g1027kcal8.8g115.9g58g2.1g
Annoskoko puolitettuna128g514kcal4.4g58g29g1.1g
Arvot/100g100g401kcal3.4g45.3g22.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321412