Paneer

Intialainen kotijuusto eli paneer

2 l täysmaitoa
0,5dl sitruunamehua

Lämmitä maito kattilassa kiehuvaksi.

Lisää sitruunamehu ja sekoita voimakkaasti kunnes maidon hera alkaa saostua kokkareiksi.

Ota kattila pois levyltä ja jäähdytä pari minuuttia sekoitellen kunnes lisää maitoheraa jähmettyy.

Siivilöi saostunut hera ja sido harsoon tiiviisti.

Anna valua 1,5h ja aseta muodostunut juustopaakku sen jälkeen painon alle litistymään.

Leikkaa kuutioiksi tai viipaleiksi ja käytä ruuanlaitossa. 2 l maitoa tekee 280g paneeria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 513 grammaa

Kimara
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, punainen (Valio), annos 100g250g160kcal8g12g8.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton6.2g1.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana512g323kcal16g24.2g17.6g0g
Valittu annoskoko256g161kcal8g12.1g8.8g0g
Annoskoko puolitettuna128g81kcal4g6.1g4.4g0g
Arvot/100g100g63kcal3.1g4.7g3.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222371