Tomaatti-mozzarellapiirakka

Pohja:
200 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl vettä

Täyte:
2 rkl Dijon-sinappia
1 ½ dl parmesan-raastetta
6-8 luumutomaattia
250-300 g mozzarellaa
suolaa
mustapippuria

Basilikaöljy:
½ dl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa
½ (tai 1 pieni) valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

Koristelu:
basilikaa
rucolaa

Voitele piirasvuoka (halkaisija 24-26 cm). Yhdistä nyppien margariini ja jauhot.

Lisää vesi.

Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille.

Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.

Sivele pohja sinapilla ja ripottele päälle parmesan-raaste.

Viipaloi tomaatit ja mozzarella.

Lado viipaleet vuokaan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paista 225 asteessa 20-30 min.

Sekoita oliiviöljy, basilikanlehdet ja valkosipuli sauva/tehosekoittimella.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Ripottele basilikaöljyä piirakan päälle ennen tarjoilua.

Koristele piirakka basilikan- ja rucolanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 114 grammaa

Tiksuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sinappi 6g7.9kcal0.3g0.8g0.4g0.1g
Tomaatti 122g28kcal0.7g4.2g0.4g1.7g
Juusto, mozzarella 57g147kcal10.5g0g11.5g0g
Piirakkataikina suolaiseen leivontaan (Myllyn paras), annos 380g72g247kcal5.6g27.9g12.1g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana513g860kcal34.2g65.8g48.8g6.4g
Valittu annoskoko257g430kcal17.1g32.9g24.4g3.2g
Annoskoko puolitettuna128g215kcal8.6g16.5g12.2g1.6g
Arvot/100g100g168kcal6.7g12.8g9.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=241265