Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 25g181kcal0.3g0.1g20.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g84kcal2.5g17.1g0.3g0.9g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)8.8g28kcal1.3g4.1g0.7g1.6g
Sokeri 43g173kcal0g42.5g0g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.7g2.3kcal0.1g0.4g0.1g0.2g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Raparperi 125g42kcal0.9g6.9g0.1g1.7g
Kaneli, jauhettu, annos 2g0.5g1.3kcal0g0.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana514g1110kcal17.2g145g48.6g9.4g
Valittu annoskoko257g555kcal8.6g72.5g24.3g4.7g
Annoskoko puolitettuna129g277kcal4.3g36.3g12.2g2.4g
Arvot/100g100g216kcal3.3g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595