Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g250g50kcal3.7g7.5g1.2g0g
Tomaatti 624g142kcal3.5g21.5g1.9g8.7g
Kurkku 333g36kcal1.9g4.7g0.3g2.3g
Sipuli 92g28kcal1.1g4.4g0.2g1.6g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 166g264kcal1.8g2.4g26.6g5.9g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g641g1730kcal115.3g12.8g134.5g0g
Oregano, kuivattu 1.7g5.1kcal0.2g0.4g0.2g0.7g
Paprika keltainen 283g85kcal2.7g14.4g0.6g5.7g
Oliiviöljy 112g993kcal0g0g112.3g0g
Viinietikka 42g8.6kcal0g0.2g0g0g
Mustapippuri 3.3g9kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Valkosipuli 13g14kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5120g6731kcal263.4g143.6g556g52.2g
Valittu annoskoko2560g3365kcal131.7g71.8g278g26.1g
Annoskoko puolitettuna1280g1683kcal65.9g35.9g139g13.1g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512