Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio878g571kcal87.8g36.9g2.6g0g
Voi 351g2547kcal4.2g1.4g285.5g0g
Sokeri 299g1212kcal0g298.2g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl351g1194kcal7g10.5g122.9g0g
Mantelirouhe, 1 rkl211g1218kcal44.5g11.2g106.4g24.4g
Kananmuna kuoreton 193g276kcal24.1g0.6g19.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g56kcal0g13.9g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g263g316kcal1.3g79g1.3g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5120g14778kcal337.8g903.4g1077g51.4g
Valittu annoskoko2560g7389kcal168.9g451.7g538.5g25.7g
Annoskoko puolitettuna1280g3695kcal84.5g225.9g269.3g12.9g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965