Banoffee-piirakka

Laita iso kattila lähes täyteen vettä, kuumenna kiehuvaksi.

Laita kondensimaitotölkki avaamattomana kattilaan, anna karamelisoitua kaksi tuntia kiehuvassa vedessä.

Murenna paketillinen keksejä, sekoita sulaneen voin kanssa.

Levitä irtopohjavuokaan.

Laita jääkaappiin.

Piirakan saa myöhemmin siirettyä kakkupaperille helpommin, jos olet laittanut vuuan pohjalle palan leivinpaperia.

Ota kondensimaito pois kattilasta.

Avaa tölkki ja levitä toffee keksipohjalle.

Lisää ohueksi viipaloidut banaanit, tamppaa tasaiseksi.

Vatkaa kermavaahto, lisää vaniljasokeri.

Levitä baananikerroksen päälle.

Laita koko komeus jääkaappiin.

Pohja on rapeimmillaan seuraavana päivänä.

Irrota piirakka terävällä veitsellä reunoista.

Voit koristella piirakan ennen tarjoilua suklaaraasteella.

Voisiko joku näppärä kehittää tästä kevytversion?

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Marbot
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kondensoitu maito, sokeroitu (Törsleffs), annos 397g696g2303kcal59.8g374.3g63.3g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen263g1893kcal2.6g2.6g210.3g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g701g589kcal7.7g128.3g2.8g12.6g
Kuohukerma,valio,2dl351g1192kcal7g10.5g122.7g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka26g105kcal0g26g0g0g
Kaurakeksi, paketissa 300 g (Kantola), annos 17g526g2471kcal39.4g341.7g105.1g26.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5124g17103kcal233g1766.8g1008.4g77.8g
Valittu annoskoko2562g8552kcal116.5g883.4g504.2g38.9g
Annoskoko puolitettuna1281g4276kcal58.3g441.7g252.1g19.5g
Arvot/100g100g334kcal4.5g34.5g19.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133163