Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi301g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)90g18kcal0g5.9g0g0g
Valkopippuri 6g17kcal0.6g2.6g0.1g1.6g
Keltuainen, 20g, annos 20g482g309kcal16.9g1g120.6g0g
Voi 1507g10932kcal17.9g6g1225.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton181g38kcal0.5g2.9g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5136g22628kcal71.8g36.8g2691.8g3.6g
Valittu annoskoko2568g11314kcal35.9g18.4g1345.9g1.8g
Annoskoko puolitettuna1284g5657kcal18g9.2g673g0.9g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164