Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1199g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g240g360kcal43.2g0g21.6g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr26g74kcal2.1g2.5g6.3g0.4g
Parsakaali brokkoli 180g63kcal8.3g3.5g0.5g4.5g
Purjosipuli 72g17kcal1.3g1.7g0.1g1.5g
Juuriselleri 12g3.8kcal0.1g0.6g0g0.4g
Palsternakka 60g38kcal0.3g7.1g0.2g2.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g779g218kcal4.7g46.4g1.6g19.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5136g1546kcal120g123.6g60.6g58g
Valittu annoskoko2568g773kcal60g61.8g30.3g29g
Annoskoko puolitettuna1284g387kcal30g30.9g15.2g14.5g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=63551