Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 50g38kcal0.9g7.8g0.1g0.5g
Porkkana 50g16kcal0.3g2.8g0.1g1.3g
Vesi67g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2g18kcal0g0g2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen33g11kcal1.1g1.6g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss33g18kcal1.9g1.8g0.2g1g
Arkirae (Valio), annos 100g17g12kcal2g0.6g0.2g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas3.8g12kcal0.4g2.4g0.1g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana514g250kcal13.2g34.2g5.4g7g
Valittu annoskoko257g125kcal6.6g17.1g2.7g3.5g
Annoskoko puolitettuna129g63kcal3.3g8.6g1.4g1.8g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.7g1.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369