Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1204g290kcal21.8g26.5g3.6g27.7g
Kuohukerma,valio,2dl602g2047kcal12g18.1g210.7g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 361g1076kcal67.1g9g86.7g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]241g795kcal65g0g57.8g0g
Sipuli (kuorittu)166g45kcal2.2g7.9g0.3g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5148g8505kcal336.2g123g718.2g61g
Valittu annoskoko2574g4252kcal168.1g61.5g359.1g30.5g
Annoskoko puolitettuna1287g2126kcal84.1g30.8g179.6g15.3g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502