Karppi ja hyvä juustokakku

Erittäin hyvä, helppo ja vähähiilarinen juustokakku.

Ohje on mukailtu karppaus.

Infon sivuilta.

Lämmitä uuni 170ºC.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla: pyöreä pala pohjalle ja suikaleella reunat.

Sekoita pehmeä voi, kaneli ja mantelijauhot kunnolla ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle (halk.

n. 18 cm) ja reunoille hieman yli puoleen väliin.

Laita jääkaappiin 5 minuutiksi.

Pehmitä tuorejuusto käsivatkaimella alhaisella teholla n. minuutin ajan, kunnes se on tasaista massaa.

Lisää munat yksi kerrallaan ja jatka sekoittamista kunnes munat ovat sekoittuneet juustoon kunnolla.

Lisää makeutusaine (itse käytin steviaa) vähitellen ja jatka sekoittamista 1-2 minuuttia tai kunnes seos on kermaista.

Lisää smetana, sitruunan/appelsiininkuori ja sitruunan mehu, sekoita huolella, älä vatkaa.

Kaada täyte pohjan päälle.

Vuoraa vuoan ulkopohja yli puoleen väliin foliolla.

Laita vuoka uunipannun päälle ja kaada kuumaa vettä uunipannulle niin, että vesi ylttää puoleen väliin vuokaa.

Paista kakkua 1h - 1h 15min.

Jäähdytä kakku kunnolla, jonka jälkeen voit sivellä kermavaahtoa kakun pintaan ja koristella lopulla appeliisinkuoriraasteella ja tummasuklaalastuilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Jania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe (Meira), annos 80g292g1754kcal70.1g19.3g157.8g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g11g41kcal0.4g8.9g0.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g225g1641kcal2.2g2.2g179.8g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 809g3156kcal17.2g17.8g339.9g0g
Kananmuna kuoreton 360g513kcal45g1.1g36.9g0g
Ricotta, Castelli798g1357kcal103.7g20g95.8g0g
Appelsiinin kuori, annos 100g67g65kcal1g16.9g0.1g7.1g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.4kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5148g17058kcal479.2g172.8g1621.4g14.2g
Valittu annoskoko2574g8529kcal239.6g86.4g810.7g7.1g
Annoskoko puolitettuna1287g4265kcal119.8g43.2g405.4g3.6g
Arvot/100g100g331kcal9.3g3.4g31.5g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=91312