Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1110g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g111g68kcal14.5g1.2g0.4g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen89g253kcal26.6g1.8g15.1g27.2g
Forest honey (Marlene), annos 5g44g126kcal0.2g31.1g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g44g238kcal7.6g16.4g16.4g12.4g
Rypsiöljy rainbow111g999kcal0g0g111g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g933g3078kcal111.9g615.6g22.4g76.5g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g111g289kcal33.3g2.2g16.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5152g10100kcal388.2g1336.6g364g232.2g
Valittu annoskoko2576g5050kcal194.1g668.3g182g116.1g
Annoskoko puolitettuna1288g2525kcal97.1g334.2g91g58.1g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=199421