Gluteenittomat porkkanasämpylät

Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Hannuzka79

Hannuzka79 sanoi...

Ei se kohoa kaksinkertaiseksi, ei sitten millän..

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

Hannuzka79 sanoi...

Ä+

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g1065g3300kcal26.6g798.3g5.3g79.8g
Maito, Kevyt639g294kcal20.4g30.7g9.6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g426g119kcal2.6g25.3g0.9g10.6g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g53g257kcal13g17.7g15.3g15.1g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g319g240kcal16g38.3g1.6g223.5g
Voi 60g432kcal0.7g0.2g48.5g0g
Suola, annos 3g3.2g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5152g9284kcal158.6g1821g162.4g658g
Valittu annoskoko2576g4642kcal79.3g910.5g81.2g329g
Annoskoko puolitettuna1288g2321kcal39.7g455.3g40.6g164.5g
Arvot/100g100g180kcal3.1g35.3g3.2g12.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340488