Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)320g86kcal4.2g15.3g0.6g5.4g
Peruna, punnittu kuorineen 320g207kcal5.1g42.1g0.5g2.7g
Porkkana 320g105kcal2g17.8g0.6g8.1g
Paistijauheliha nauta 5%1278g1649kcal265.9g0g63.9g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3.2g8.9kcal0.3g1.2g0.1g0.8g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa320g959kcal73.5g0g73.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5152g6029kcal702g152.8g278.4g34g
Valittu annoskoko2576g3015kcal351g76.4g139.2g17g
Annoskoko puolitettuna1288g1507kcal175.5g38.2g69.6g8.5g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89794