Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 70g240kcal7.1g49g0.8g2.5g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 30g213kcal0.2g0.1g23.9g0g
Leivinjauhe 2.4g4.2kcal0.1g0.9g0g0g
Sokeri18g73kcal0g17.9g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 72g22kcal2.1g2.6g0.1g0g
Puolukka 30g12kcal0.1g2g0.1g0.8g
Raparperi 24g8.1kcal0.2g1.3g0g0.3g
Vesi12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana516g1143kcal19.6g147.6g49.8g7.2g
Valittu annoskoko258g571kcal9.8g73.8g24.9g3.6g
Annoskoko puolitettuna129g286kcal4.9g36.9g12.5g1.8g
Arvot/100g100g222kcal3.8g28.6g9.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=70068