Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 25g6.9kcal0.5g0.7g0.1g0.5g
Herkkusieni 17g2.7kcal0.3g0g0.1g0.2g
Sipuli (kuorittu)15g3.9kcal0.2g0.7g0g0.2g
Kiinankaali raaka 100g25g4.5kcal0.4g0.6g0.1g0.6g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g2.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Fenkoli, tuore , annos 100g5g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Porkkana 13g4.4kcal0.1g0.7g0g0.3g
Voi 0.8g6kcal0g0g0.7g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.6g5.6kcal0g0g0.6g0g
Paprika, punainen5g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 4.2g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g4.2g4.6kcal0.3g0.8g0g0.2g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl8.3g28kcal0.2g0.2g2.9g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g8.3g19kcal0.5g4g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana516g179kcal5.2g16.4g9.2g5.4g
Valittu annoskoko258g90kcal2.6g8.2g4.6g2.7g
Annoskoko puolitettuna129g45kcal1.3g4.1g2.3g1.4g
Arvot/100g100g35kcal1g3.2g1.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416