Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 6.3g45kcal0.1g0g5.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen75g25kcal2.5g3.7g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai114g398kcal13.7g80.8g2.4g3.4g
Hiiva, 50g13g7.6kcal1.6g0.1g0.1g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g25g15kcal2.2g1.2g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]25g35kcal3.5g3.5g0.8g12g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana516g1050kcal47.2g178.6g16.8g30.8g
Valittu annoskoko258g525kcal23.6g89.3g8.4g15.4g
Annoskoko puolitettuna129g263kcal11.8g44.7g4.2g7.7g
Arvot/100g100g203kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427