Kreikkalainen kurpitsalasagne

6 annosta.

valmistusaika 25 min+1 h
1 kg myskikurpitsa
1 porkkana
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
Tomaattikastike:
2 tlk ( yht. 800 g) kuorittuja kirsikkatomaatteja, esim.

Mutti
1 tkl (290/155 g) kalamata-oliiveja
3 rkl oreganoa hienonnettuna
lisäksi:
1 tlk (200 g) ranskankermaa
200 g fetaa
8 lasagnelevyä
2 dl raastettua parmesaania

Kuutioi kurpitsa.

Kuori ja kuutioi porkkana.

Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipuli viipaleiksi.

Yhdistä kaikki kasvikset.

Lisää öljy ja mausteet.

Kypsennä kasviksia pellillä leivinpaperin päällä 225-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Tomaattikastike:
Kaada tomaattipurkkien sisältö kattilaan.

Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Viipaloi oliivit ja lisää ne silputun oreganon kanssa kastikkeeseen.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Yhdistä paahdetut kasvikset ja tomaattikastike.

Kokoa lasagne.

Levitä hieman tomaattikastike-kasvisseosta vuoan pohjalle.

Murustele päälle hieman fetaa.

Lusikoi hieman ranskankermaa.

Levitä kerros lasagnelevyjä päälle.

Lisää kastiketta ja juustoa ja sitten taas lasagnelevyjä.

Tee 2-3 kerrosta.

Laita päällimmäiseksi kastiketta ja fetaa.

Viimeistele ripottelemalla parmesaania pinnalle.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.

Katso tarkka kypsennysaika lasagnelevypaketista.

Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 517 grammaa

Sallah
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myskikurpitsa, kypsentämätön (Butternut-kurpitsa), annos 100g83g38kcal0.8g9.7g0.1g1.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g5.4g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g17g12kcal0.4g2.8g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g3.8g33kcal0g0g3.8g0g
Mutti paseerattu tomaatti67g21kcal1.1g3.1g0.1g0g
Oregano, tuore (Järvikylä), annos 10g3.8g2.6kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Ranskankerma Valio17g47kcal0.4g0.6g4.7g0g
Pirkka parhaat fetajuusto (Pirkka)17g46kcal2.7g0.2g3.8g0g
Lasagnelevy, euroshopper15g53kcal1.8g10.7g0.2g0g
Parmissimo - parmesanraaste17g65kcal5.5g0g4.7g0g
Kalamata oliivit, pirkka13g22kcal0.2g0.2g2.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana517g682kcal26.2g56.4g39.4g5g
Valittu annoskoko259g341kcal13.1g28.2g19.7g2.5g
Annoskoko puolitettuna129g171kcal6.6g14.1g9.9g1.3g
Arvot/100g100g132kcal5.1g10.9g7.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=465582