Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g150g36kcal2.7g4.5g0.7g2.8g
Sipuli 50g15kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Voi, 1 tl, 5 g7.5g55kcal0.1g0.1g6g0g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g38g79kcal8.6g0g4.9g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)8.6g14kcal0.2g0.2g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana517g407kcal25.2g16g26g7.4g
Valittu annoskoko259g204kcal12.6g8g13g3.7g
Annoskoko puolitettuna129g102kcal6.3g4g6.5g1.9g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573