Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g28g7.6kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Punajuuri 42g16kcal0.4g2.9g0.1g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 49g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g1.4g3.7kcal0.2g0g0.3g0g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste4.2g31kcal0g0g3.5g0g
Risottoriisi (Pirkka)28g93kcal1.9g22.5g0.1g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)14g6.3kcal0g1.5g0.1g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)3.2g0.6kcal0g0.2g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu70g42kcal0.7g3.2g2.8g0g
Aurajuusto18g60kcal3.5g0g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana518g521kcal14.2g63.4g24.2g3.2g
Valittu annoskoko259g261kcal7.1g31.7g12.1g1.6g
Annoskoko puolitettuna129g130kcal3.6g15.9g6.1g0.8g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.2g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=444123