Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g1497g359kcal26.9g44.9g7.5g28.4g
Sipuli 499g151kcal6.2g23.9g1g8.5g
Voi, 1 tl, 5 g75g546kcal0.7g0.7g59.9g0g
Valkosipuli 50g54kcal3.9g8.1g0.3g1g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g374g786kcal86g0g48.6g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)86g137kcal2.3g2.3g12.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5160g4067kcal252g159.8g260.4g75.8g
Valittu annoskoko2580g2033kcal126g79.9g130.2g37.9g
Annoskoko puolitettuna1290g1017kcal63g40g65.1g19g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573