Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 60g243kcal0g59.8g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl250g848kcal5g7.5g87.3g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g324g1813kcal27.2g178.4g110.3g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g1322g1851kcal46.3g277.7g59.5g2.6g
Mansikka,pakaste Rainbow624g218kcal3.1g43.7g3.1g11.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5160g9949kcal163.2g1134.2g520.4g29g
Valittu annoskoko2580g4974kcal81.6g567.1g260.2g14.5g
Annoskoko puolitettuna1290g2487kcal40.8g283.6g130.1g7.3g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100