Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g26g189kcal0g0g21g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 20g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Sokeri 15g60kcal0g14.9g0g0g
Ruislese (10g)7g14kcal1g1.8g0.3g2.7g
Vehnäjauho, sunnuntai46g159kcal5.5g32.3g1g1.4g
Leivinjauhe 1.8g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Puolukka 53g20kcal0.2g3.6g0.3g1.4g
Maitorahka, Valio, 0,344g28kcal4.8g1.8g0.1g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)35g23kcal1.1g1.7g1.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 11g13kcal1.2g0g0.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.8g7kcal0g1.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana518g1086kcal32.2g117.2g53.2g11g
Valittu annoskoko259g543kcal16.1g58.6g26.6g5.5g
Annoskoko puolitettuna130g272kcal8.1g29.3g13.3g2.8g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557