Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 113g389kcal11.5g79.3g1.4g4g
Sokeri 49g200kcal0g49.3g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 29g203kcal0.2g0g22.9g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4.4g14kcal0.5g2.6g0.3g1.2g
Sokeri 3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.5g4.5kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen58g19kcal1.9g2.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana518g1687kcal28.6g276.8g49.4g11.2g
Valittu annoskoko259g843kcal14.3g138.4g24.7g5.6g
Annoskoko puolitettuna130g422kcal7.2g69.2g12.4g2.8g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780