Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g50g85kcal10g0g5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali125g26kcal1.5g4.3g0.3g2.6g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g25g7kcal0.2g1.5g0.1g0.6g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl2.8g6.9kcal0.3g0g0.6g0g
Siirappi, tumma5g16kcal0g3.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana518g312kcal24.4g20.2g14.6g6.8g
Valittu annoskoko259g156kcal12.2g10.1g7.3g3.4g
Annoskoko puolitettuna130g78kcal6.1g5.1g3.7g1.7g
Arvot/100g100g60kcal4.7g3.9g2.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435587