Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%38g60kcal1g1g5.6g0g
Poronkäristys (Kylmänen)42g57kcal8.4g0g2.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g3.8g27kcal0g0g3g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g21g5.3kcal0.2g1g0g0.5g
Peruna, keskikokoinen 60g60g36kcal0.9g7.8g0.1g0.5g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto19g53kcal3.6g0g4.1g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g1.5g3.9kcal0.2g0g0.3g0g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana519g484kcal28.6g19.6g31.2g2g
Valittu annoskoko260g242kcal14.3g9.8g15.6g1g
Annoskoko puolitettuna130g121kcal7.2g4.9g7.8g0.5g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=348763