Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g12g37kcal2.7g6.2g0.2g0g
Mung-papu, gogreen12g41kcal2.8g7.3g0.1g1.9g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g12g37kcal2.7g6.1g0.2g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g33g41kcal1g8.7g0.3g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g33g18kcal1.9g1.8g0.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Paprika, punainen50g13kcal0.5g2.3g0.2g1g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g3.3g0.7kcal0g0.2g0g0g
Ruokosokeri1.7g6.8kcal0g1.7g0g0g
Oliiviöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g7.5g1.9kcal0g0.6g0g0g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu1.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana519g506kcal24.4g74.2g12.8g7g
Valittu annoskoko260g253kcal12.2g37.1g6.4g3.5g
Annoskoko puolitettuna130g127kcal6.1g18.6g3.2g1.8g
Arvot/100g100g98kcal4.7g14.3g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=422060