Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen46g328kcal0.5g0.5g36.4g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 527g121kcal9.5g12.7g1.1g11.1g
Lehtikaali 166g66kcal5.7g6.7g1g3.3g
Kesäkurpitsa zucchini 679g123kcal3.8g17g2.7g4.8g
Valkosipuli 7g7.6kcal0.6g1.1g0g0.1g
Vesi933g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g233g140kcal2.1g12.1g9.3g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5180g1568kcal44.4g100.2g101g40g
Valittu annoskoko2590g784kcal22.2g50.1g50.5g20g
Annoskoko puolitettuna1295g392kcal11.1g25.1g25.3g10g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g1.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=373612