Peltileipä

Sekoita aineet puuhaarukalla.

Kohota tunti.

Kippaa voidellulle pellille ja tasoita.

Kohota 15min.- tunti, pari.

Mitä kaemmin saa kohota, sitä parempaa tulee.

Paista ensin 250 asteessa vartti, laske lämpö 125:een ja anna paistua vielä toinen vartti.

Nosta liinan päälle tukea vasten pystyyn jäähtymään, niin pohjakin pysyy rapeana.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1071g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g30g106kcal13.3g11.8g1.8g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 32g130kcal0g32.1g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl214g728kcal30g120g14.4g23.6g
Vehnälese 80g183kcal10.7g12.4g3.6g30.1g
Vehnäjauho puolikarkea 1044g3583kcal106.4g731g12.5g36.6g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 107g575kcal1g0.7g64.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5184g10613kcal322.8g1816g193.2g180.6g
Valittu annoskoko2592g5307kcal161.4g908g96.6g90.3g
Annoskoko puolitettuna1296g2653kcal80.7g454g48.3g45.2g
Arvot/100g100g205kcal6.2g35g3.7g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=109383