Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 216g272kcal23.8g0.6g19.5g0g
Sokeri 210g853kcal0g210g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g62g192kcal11.1g25.4g4.9g11.1g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl322g1190kcal38.6g237.9g6.8g11.3g
Leivinjauhe 19g33kcal1g7g0g0.1g
Neljänviljanhiutale 74g245kcal7.5g43.1g2.6g8.5g
Fariinisokeri87g352kcal0g86.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g7.4g27kcal0.3g5.9g0.3g0g
Rypsiöljy 111g984kcal0g0g111.3g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 247g113kcal7.4g11.9g3.7g0g
Raparperi 1237g417kcal8.5g68g1.2g17.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5184g9351kcal196.4g1392.6g300.6g96.6g
Valittu annoskoko2592g4676kcal98.2g696.3g150.3g48.3g
Annoskoko puolitettuna1296g2338kcal49.1g348.2g75.2g24.2g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733