Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt446g205kcal14.3g21.4g6.7g0g
Hiiva 45g33kcal5.9g0.5g0.2g3.1g
Vehnäjauho, sunnuntai1070g3746kcal128.4g759.9g22.5g32.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g71g46kcal2.5g0.1g17.8g0g
Kananmuna kuoreton 107g153kcal13.4g0.3g11g0g
Voi 178g1294kcal2.1g0.7g145g0g
Sokeri 303g1231kcal0g303g0g0g
Suola, annos 3g5.4g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g8.9g28kcal1g5.4g0.6g2.5g
Rusinat (Rainbow) 1 pss178g571kcal5.4g126.7g1.2g17.3g
Sekahedelmä, kuivattu 178g398kcal6.2g78.2g1.4g14.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5184g15408kcal358.4g2592.4g412.8g139.4g
Valittu annoskoko2592g7704kcal179.2g1296.2g206.4g69.7g
Annoskoko puolitettuna1296g3852kcal89.6g648.1g103.2g34.9g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984