Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 1336g622kcal6.7g112.2g2.7g25.4g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g53g183kcal5.9g38.7g0g0g
Valkoviini kuiva 134g92kcal0.4g0.8g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1069g3634kcal21.4g32.1g374.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5184g9060kcal68.8g367.6g753.6g50.8g
Valittu annoskoko2592g4530kcal34.4g183.8g376.8g25.4g
Annoskoko puolitettuna1296g2265kcal17.2g91.9g188.4g12.7g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.1g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038