Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1208g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 73g54kcal9.5g0.8g0.3g5g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 79g254kcal22.8g5.5g15.7g24g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl435g1479kcal60.9g278.4g13.5g23.9g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g786g2828kcal102.1g549.8g16.5g29.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5184g9229kcal390.6g1669g92g164g
Valittu annoskoko2592g4615kcal195.3g834.5g46g82g
Annoskoko puolitettuna1296g2307kcal97.7g417.3g23g41g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89116