Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 1277g1033kcal20g214.8g0.6g38.3g
Tomaattimurska (Euro shopper)375g113kcal3.8g15g1.5g0.8g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g188g225kcal6.4g6.8g18.8g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g150g39kcal1.8g7.2g0.3g2.6g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 601g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5196g2820kcal64g487.6g42.4g83.4g
Valittu annoskoko2598g1410kcal32g243.8g21.2g41.7g
Annoskoko puolitettuna1299g705kcal16g121.9g10.6g20.9g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600