Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen10g3.4kcal0.3g0.5g0g0g
Vesi2.5g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g2.6g2.1kcal0g0.2g0.1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 9g7.1kcal0.2g1.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana52g26kcal1g4.6g0.2g0.2g
Valittu annoskoko26g13kcal0.5g2.3g0.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna13g7kcal0.3g1.2g0.1g0.1g
Arvot/100g100g49kcal1.9g8.8g0.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324