Omppupiirakka a la Henna

Vatkaa pehmeä margariini (tai vaihtoehtoisesti voi) sekä sokeri vaaleaksi joko puuhaarukalla tai sähkövatkaimella.

Lisää munat yksitellen.

Seos saattaa "juoksettua" (eli muuttua rakeiseksi), mutta se tasoittuu kun kuivia aineita lisätään joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leseet ja leivinjauhe keskenään ja lisää parissa erässä voi-muna-sokeriseokseen.

Taputtele voidellun vuoan pohjalle.

Pilko omenat makusi mukaan joko kuutioiksi tai viipaleiksi.

Omenia ei tarvitse kuoria, vain kodat poistetaan.

Asettele omenat taikinan päälle.

Omenia käytetään oman maun mukaan, antamani määrä on viitteellinen.

Ripottele päälle hieman kanelia ja sokeria, oman maun mukaan.

Sulata 50g voita/margariinia, lisää desin verran sokeria ja desin verran kaurahiutaleita joukkoon.

Ripottele tämä seos omenoiden päälle.

Paistetaan n. 200°c:ssa n.40min, kunnes pinta nätisti ruskettunut.

(pohjan ainekset: 150g rasvaa, 2dl sokeria, 2munaa, vajaa desi leseitä (kaurahiutaleita voi käyttää tilalla, myös mitkä tahansa muut leseet käyvät), n. 3dl vehnäjauhoja (lisää ensin 3dl, jos taikina jää löysäksi, laita vähän enemmän, ei kuitenkaan yli 4dl) ja 1tl leivinjauhetta)

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen2.9g21kcal0g0g2.4g0g
Sokeri 3.1g13kcal0g3.1g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%0.3g0.7kcal0g0g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 4.5g16kcal0.5g3.2g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g10g3.3kcal0g0.7g0g0.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Kaurahiutale 1g3.7kcal0.1g0.6g0.1g0.1g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen1g7.1kcal0g0g0.8g0g
Sokeri 1g4kcal0g1g0g0g
Kananmuna kuoreton 2.2g3.1kcal0.3g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana53g146kcal1.8g18g7.2g1.2g
Valittu annoskoko26g73kcal0.9g9g3.6g0.6g
Annoskoko puolitettuna13g37kcal0.5g4.5g1.8g0.3g
Arvot/100g100g278kcal3.4g34.2g13.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=193578