Tattari peruspuuro, tuore

Liota kokonaiset tattarinjyvät (1 dl) yön yli väljässä vedessä ja huuhtele aamulla huolellisesti.

Lisää joukkoon keskikokoinen banaani ja 1 dl siemen- tai pähkinämaitoa.

Maidon voit tehdä itse tai ostaa kaupasta valmiin, kunhan katsot ettei siinä ole lisättyä sokeria, mutta sen sijaan lisättyä D- ja B- vitamiinia on ihan hyvä olla.

Maidon voi myös korvata vedellä.

Sekoita tehosekoittimessa.

Liottaessa tattari turpoaa kaksinkertaiseksi, joten annoksesta tulee itse asiassa 3 dl, eli täysi lautanen, lähemmäs 400gr.

Kaloreita nestevalinnasta riippuen
350- 40
0.
Vaikka tattarista tulee paljon kaloreita ja hiilihydraatteja, tulee siitä samalla paljon proteiinia, ja samalla se vähentää kolesterolin imeytymistä.

Tattarissa on runsaasti lyseeni-aminohappoa sekä orgaanisesti sitoutunutta kalsiumia, rautaa, kaliumia, magnesiumia, piitä ja fluoria.

Tattari on helposti sulavaa, mutta antaa pitkän kylläisyyden tunteen.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Naponen2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Banaani, keskikokoinen painaa 120g9g7.9kcal0.1g1.7g0g0.2g
Soijamaito light+ca+vit (Alpro), annos 100g9g2.7kcal0.2g0.2g0.1g0.1g
Tattari kokonainen (Risenta), annos 100g7.5g25kcal0.8g4.9g0.2g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana53g70kcal2.2g13.6g0.6g1.4g
Valittu annoskoko26g35kcal1.1g6.8g0.3g0.7g
Annoskoko puolitettuna13g18kcal0.6g3.4g0.2g0.4g
Arvot/100g100g134kcal4.2g25.9g1.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=437039