Hollandaise

Laakerinlehti
1/4 tl mustapippureita (kokonaisia)
1/2 rkl vettä

Etikka, laakerinlehti, pippurit ja vesi kasariin.

Kuumenna kuplivaksi ja keitä kokoon niin, että puolet jää jäljelle.

Munankeltuaiset kulhoon ja vesihauteeseen.

Etikkaseos siivilöitynä perään.

Vatkaa voikuutiot yksitellen mukaan.

Suolaa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 53 grammaa

Harzam
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)18g126kcal0g0g14g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 5g14kcal0.8g0g1.3g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)3.7g0.7kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana52g282kcal1.6g0.4g30.6g0g
Valittu annoskoko26g141kcal0.8g0.2g15.3g0g
Annoskoko puolitettuna13g71kcal0.4g0.1g7.7g0g
Arvot/100g100g538kcal3.1g0.8g58.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=67435