Mustikka jogurttipiirakka

Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.

Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.

Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 5.1g17kcal0.5g3.5g0.1g0.2g
Sokeri 4.1g17kcal0g4.1g0g0g
Voi 2.4g18kcal0g0g2g0g
Kananmuna 50g(kpl)2.9g3.7kcal0.3g0g0.3g0g
Ab-kerrosluonnonjogurtti (Pirkka), annos 150g6.8g6.3kcal0.2g0.9g0.2g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Mustikka metsä- 4.7g2.1kcal0g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana53g130kcal2g18.2g5.2g0.8g
Valittu annoskoko26g65kcal1g9.1g2.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna13g33kcal0.5g4.6g1.3g0.2g
Arvot/100g100g247kcal3.8g34.5g9.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432308