Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali15g3.2kcal0.2g0.5g0g0.3g
Viinietikka 0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.2g1.5kcal0g0g0.2g0g
Sokeri0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g3.7g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 6.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana53g18kcal0.4g2.8g0.4g0.8g
Valittu annoskoko26g9kcal0.2g1.4g0.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna13g4kcal0.1g0.7g0.1g0.2g
Arvot/100g100g34kcal0.8g5.3g0.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649