Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 7.3g25kcal0.7g5.1g0.1g0.3g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 3.1g22kcal0g0g2.5g0g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sokeri1.9g7.6kcal0g1.9g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 7.5g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Puolukka 3.1g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Raparperi 2.5g0.8kcal0g0.1g0g0g
Vesi1.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana54g119kcal1.8g15.4g5.2g0.8g
Valittu annoskoko27g59kcal0.9g7.7g2.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna13g30kcal0.5g3.9g1.3g0.2g
Arvot/100g100g221kcal3.4g28.7g9.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=70068