Gluteeniton siemenleipä

26 x 10 cm leipävuoallinen

- Sekoita kuivat aineet keskenään.

(pähkinät voi rouhia esim sauvasekoittimella)
- Sulata vesihauteessa kookosöljy ja hunaja juoksevaksi.

- Sekoita öljy-hunajaseos veden kanssa ja lisää kuivien aineiden joukkoon.

Sekoittele, kunnes taikina on jähmeää.

Mikäli vaikuttaa liian kuivalta, lisää vettä hiljalleen.

- Kaada taikina pitkulaiseen leipävuokaan, peitä liinalla ja anna tekeytyä jääkaapissa 2-12 h.
- Lämmitä uuni 175 C ja paista keskiosassa n. 30 min. Kaada leipä vuoasta ritilän päälle ja paista vielä n. 45 min.
- Leipä on kypsä, kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa.

- Anna jäähtyä ja nauti!

Huomioita:
- Tämä ohje on muokattu Kiitos Hyvää -blogista (http://www.lily.fi/blogit/kiitos-h
yvaa/viikonloppuleipa?page=1#commen
ts)
- Tattarin voi korvata kauralla
- Pellavansiemenrouhe imee paljon enemmän nestettä kuin kokonaiset pellavansiemenet, huomio tämä siis veden määrässä.

Taikina saa kuitenkin olla aika jähmeää.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Anskunau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Auringonkukansiemen 50g297kcal11.5g6.3g24.8g3g
Pellavansiemenrouhe (Elixi oil oy), annos 10g20g57kcal6g0.4g3.4g7.4g
Tattarihiutale, luomu, Pirkka70g246kcal8.4g50.4g1.2g0g
chia siemenet (Cocovi), annos 5g6g31kcal1.3g2.2g1.9g2g
Saksanpähkinä 12g82kcal1.8g0.4g7.8g1.9g
Psylliumjauhe 85% kuitua (Finax), annos 11.1g9g0.9kcal0.1g0g0.1g7.7g
Luomu hunaja (Voi hyvin), annos 15g3g10kcal0g2.4g0g0g
Kylmäpuristettu luomu kookosöljy (Cocovi), annos 5g9g81kcal0g0g9g0g
Vesi, vesijohtovesi 80g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana520g1610kcal58.2g124.2g96.4g44g
Valittu annoskoko260g805kcal29.1g62.1g48.2g22g
Annoskoko puolitettuna130g403kcal14.6g31.1g24.1g11g
Arvot/100g100g310kcal11.2g23.9g18.5g8.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=401210