Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 21g86kcal0g21.1g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl30g101kcal4.2g19.1g0.9g1.6g
Vehnänalkio, 0,25 dl6.2g20kcal1.8g2g0.5g0.9g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl12g112kcal0g0g12.4g0g
Rahka, valio37g24kcal3.7g1.6g0.1g0g
Mustikka metsä- 45g20kcal0.2g2.9g0.3g1.5g
Kananmuna kuoreton 55g78kcal6.8g0.2g5.6g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 50g17kcal1.5g2.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana520g943kcal36.6g105.8g39.6g8g
Valittu annoskoko260g472kcal18.3g52.9g19.8g4g
Annoskoko puolitettuna130g236kcal9.2g26.5g9.9g2g
Arvot/100g100g181kcal7g20.4g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558