Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen54g386kcal0.5g0.5g42.9g0g
Vehnäjauho, sunnuntai54g188kcal6.4g38.1g1.1g1.6g
Luumu kivetön, kuivattu 54g109kcal2.3g20.2g0.5g4.6g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g44g63kcal5.5g0.1g4.6g0g
Sokeri 54g218kcal0g53.6g0g0g
Leivinjauhe 1.3g2.4kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana520g1932kcal29.6g226g98.2g12.4g
Valittu annoskoko260g966kcal14.8g113g49.1g6.2g
Annoskoko puolitettuna130g483kcal7.4g56.5g24.6g3.1g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.5g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278